Så blir flytten billigare

lär dig hur man sparar pengar och flyttar billigare

Att flytta kan vara dyrt oavsett om du flyttar till andra sidan staden eller landet. Det bästa sättet att sänka dina kostnader på flytten är att du gör det själv, men det finns också situationer då att anlita en flyttfirma kan vara det bästa alternativet. Även om att göra allt själv är billigare så är det också mer tröttsamt och tidskrävande. Om att flytta själv inte är ett alternativ och du måste anlita en flyttfirma, så finns det fortfarande sätt att sänka kostnaden ändå. Hemligheten ligger i hur du packar och vilken flyttfirma du anlitar.

Tips på hur du sänker dina flyttkostnader

Det är ett fakta att många människor samlar på sig mängder av saker de borde kasta bort, sälja eller ge bort. Det kan vara en spjälsäng som inte kommer att användas mer eller kläder man inte längre använder. Det finns ingen mening med att packa ner saker i flytten som du inte kommer använda mer. Det kommer bara ta upp plats i ditt nya hem i onödan.

Om du har möbler såsom sängar, bord, soffor, bokhyllor etc. så kan du skruva isär dem själv. Är de isärskruvade tar de upp mindre plats i flyttbilen. Sedan när det anländer i ditt nya hem bör du också sätta ihop dem själv. Detta kommer att spara dig pengar när du anlitat en flyttfirma eftersom flyttarbetarna inte behöver göra det. Om valt att packa alla dina saker själv se till att du märker varje låda väl med vad som är i den. Om du anlitat en flyttfirma så ställ alla lådor i ett och samma rum på flyttdagen. Detta sparar dig pengar eftersom det tar mindre tid för flyttarbetarna att bära ut alla dina saker.

Flytta under skollov

Många familjer med barn försöker att boka in att flytta från mitten av juni till mitten av augusti när barnen har skollov. Tyvärr är denna tid också högsäsong och priserna är skyhöga hos flyttfirmorna. Om du kan försök att flytta på barnens vinterlov istället. Du bör också försöka att flytta i mitten av månaden. I början och i slutet av varje månad är priserna oftast högre.

Jämför olika flyttfirmor

Om du ska anlita en flyttfirma så se till att du också jämför de olika firmorna på internet för att inte bara se till att du får en pålitlig flyttfirma, utan också den bästa dealen. Fråga om de erbjuder några rabatter eller har något erbjudande när du talar med dem. Fråga efter använda lådor hos dina lokala handlare med för att spara ännu mer pengar. Om anledningen till flytten är jobbrelaterat se om företaget du jobbar för kan erbjuda sig att betala en del av flytten eller hela.

Om du behöver städhjälp med flyttstädning i Västerås – Gör en GRATIS intresseanmälan!