Rengöra kylskåp – Tips på effektiv rengöring

så rengör du kylskåp bäst

Ja, jag vet att det kan vara en stor börda. Om du är som jag, då kommer du att hitta på många anledningar till varför du kan skjuta upp den fruktade uppgiften att städa ditt kylskåp. Men även om det är tråkigt är det en viktig och nödvändig uppgift, eftersom bakterier och mikrober förökar sig enormt mycket i smutsiga miljöer och kylskåpet är inget undantag om du inte håller det rent.

Lär dig kylskåpsrengöring

Med detta i åtanke har jag skrivit ut några bra och effektiva tips för att göra arbetet lite lättare.

Först stänger du av kylskåpet!

Självklart är det lättare att städa om det inte finns så mycket livsmedel i det så ta ur allt och tänk på att helst lägga ömtåliga livsmedel i en kylväska.

Tvätta av allt med varmt tvålvatten, använd diskmedel och undvik starka dofter. Skölj väl och låt torka. Jag brukar faktiskt använda bikarbonat… det har ingen lukt och är mycket effektivt.

Tvätta insidan, uppe och nere samt dörrpanelen.

Använd en fuktig trasa eller tandborste för att torka eller försiktigt borsta tätningslisten på dörren, vara väldigt försiktig så att du inte skadar den. Starkt luktande livsmedel kan läggas i tätslutna förpackningar för att förhindra dålig lukt.

Varannan månad drar du ut kylskåpet och torkar sidorna som du normalt inte ser. Dammsug kondensorslingan på baksidan med dammsugarens mjuka borste. Genom att ta bort detta damm kommer slingan att kunna fungera mer effektivt. Och kom ihåg att rengöra golvet under när du ändå är där.

Efter dessa lätta och enkla tips kommer din kylskåpsstädning vara mindre jobbig och mer effektiv. Om du vill ha hjälp med att städa och rengöra ditt kylskåp, kontakta oss!